Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, salgın koşulları nedeniyle bu yıl sokaklarda, meydanlarda kutlanamayan 1 Mayıs işçi bayramıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kapitalizmin daha fazla sorgulandığı, insanların umudunun giderek kırıldığı salgın günlerinde, emekçilerin sesini yani umudumuzu, yarın 1 Mayıs’ta yükseltmek zorundayız" dedi.

"Meydanları dolduramayacağız, ama çalışmaya mecbur bırakılıp görünmez kılınan işçi sınıfının sözünü sokak sokak ev ev yayacağız." denilen açıklamada parti olarak 1 Mayıs’ın işçi ve emekçilerin örgütlülüğünün güçlendirildiği bir gün olarak kutlanacağının altı çizildi.

TKP açıklamasında balkonlara, pencerelere döviz asma, o gün yapılacak radyo programında buluşma ve tüm Türkiye'de aynı anda 1 Mayıs marşı söyleme çağrısı yapılarak şöyle denildi:

Evlerimizde 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Bu Düzen Değişmeli', 'Boyun Eğme' dövizlerimizi hazırlayacağız. 1 Mayıs gününü evlerimizin pencere ve balkonlarına astığımız bu dövizler ve Boyun Eğme bayraklarımızla karşılayacağız.

1 Mayıs günü saat 10:45’te tüm dostlarımızla birlikte partimizin merkezi canlı yayınını izlemek ve dinlemek için internetin başında olacağız. Üç saatlik canlı bir yayınla sesimizi herkese ulaştıracak, hep birlikte olacağız. Pencerelerimizden, balkonlarımızdan hep birlikte marşlarımızı söyleyeceğiz. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile gerçekleşecek ve herkesin yine evlerinin pencere ve balkonlarından katılacağı ortak kutlamada tüm Türkiye’de aynı anda okunacak 1 Mayıs Marşı’na bizler de diğer emek güçleri ile birlikte katılacağız.

Siz de, yarın yüzünüzü aydınlığa çevirin, tüm Türkiye’den yükselecek bu sese güç verin!

1 Mayıs kutlu olsun!