Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılara ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, saldrının İsrail’in işgalci karakterini gösterdiği belirtilirken, “Bugün Filistin halkının yanında olmak, işgalci İsrail’in koruyucusu ABD emperyalizmine karşı çıkmakla olur!” denildi. 

“Filistin için dayanışma ABD emperyalizmine karşı çıkmakla mümkün! Filistin halkının yanındayız!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İsrail yönetimi tarafından 24 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırı, bir kez daha İsrail’in işgalci karakterini göstermiştir.

Nisan ayından beri devam eden gerilim son iki gündür doğrudan Filistinlilere yönelik saldırıya dönmüş durumdadır. Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinli ailelerin evlerinden İsrail yönetimi tarafından tahliye edilmesi gündemi ile başlayan ve daha sonra işgalin yıldönümünü kutlamak üzere başlatılan provokasyonlarla sürdürülen bu saldırıların amacı bellidir. İsrail, işgal ettiği topraklardan Filistinlileri tamamen koparmak amacı taşımaktadır.

Bugün işgalci İsrail Devleti’nin kendisini savunma hakkı vardır diye bu saldırılara destek veren ABD emperyalizmi, İsrail’in işgalci politikalarının en büyük destekçisi olduğunu da kanıtlamıştır.

Büyük Ortadoğu Projesi adıyla işgalci İsrail’in güvenliği için Suriye’nin yıkımının ve parçalanmasının hedefinde olan emperyalizmin böylesi bir açıklaması bizler için şaşırtıcı değildir. Ancak, ABD emperyalizminin bu politikasının peşinden gidip İsrail’in güvenliği için Suriye’nin yıkımına ortak olanların bugün Filistin davası üzerinden gösterdikleri tepki büyük bir sahtekarlıktır!

Bugün Filistin halkının yanında olmak, işgalci İsrail’in koruyucusu ABD emperyalizmine karşı çıkmakla olur!

Filistin halkının yanında olduğumuzu ilan eder, Ortadoğu’da barışın ancak ve ancak emperyalizme karşı mücadele ile geleceğini bir kez daha ifade ederiz!

Ve biliyoruz ki, işgalciler ve emperyalizm kaybedecek, Filistin halkı, Suriye halkı ve bütün mazlum halklar kazanacaktır!