CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan yabancılardan su kullanımı ücreti ve katı atık vergisinin 10 kat fazla zamlı alınacağına yönelik sözleri tartışma yaratmıştı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) açıklama yaparak, konunun takip edildiğini bildirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan ve gitmeleri için yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklaması Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) açıklamasında konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Bu sözler üzerine açıklama yayınlayan TİHEK, şunları kaydetti:

İnsan onurunu temel alarak, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi ve söz konusu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermek üzere görevlendirilen kurumumuz, söz konusu açıklamaları 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu ile ulusal ve uluslararası insan hakları standartları çerçevesinde takip etmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.