Adı milyar dolarlık dolandırıcılık iddiasına karışan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı’yla ortak olduğu ortaya çıktı.

İnternet sitesini kapatan ve borsada işlemleri durduran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği ortaya çıkmıştı.

Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarla kaçtığı öne sürülmüş ve ayrıca Thodex skandalında, hesaplarına ulaşamayan 400 bin kişinin mağdur olduğu iddia edilmişti.

Bugünse Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Özer, için kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

ÇAVUŞOĞLU İLE AYNI KAREDE
Thodex’in sahibi Fatih Özer’in, 3 gün arayla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Özer’in Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem olurken, Bakan Soylu ve Çavuşoğlu'ndan "Özer'i tanımıyorum" açıklaması gelmiş, Mevlüt Çavuşoğlu ise ilginç bir ayrıntı paylaşmıştı.

MHP'Lİ VEKİLİN İSMİ VERDİ
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Fatih Özer’i tanımadığını söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca Fatih Özer’in 26 Aralık 2019 tarihinde MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiği randevuya eşlik ettiğini belirtti.

MHP'Lİ VEKİLİN OĞLUYLA ORTAK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Cumhuriyet'ten Furkan Karabay'ın haberine göre, Thodex skandalının ardından, 27 yaşındaki Fatih Özer ile MHP’li vekil Sancaklı’nın 24 yaşındaki oğlunun ortak olduğu ortaya çıktı.

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgiler araştırıldığında, Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirket kurduğu görüldü.

Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu "Hoppara" adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

Fatih Özer Mert Sancaklı