Tetikçi Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, hayat pahalılığına karşı düzenlenen protesto gösterilerinin 'tesadüfi olmadığı' görüşünü dile getirdi. Bunların 'İkinci ‘Gezi’ mi planlanıyor?' sorusunu daha ciddiye almasına vesile olduğunu söyledi.

Türk lirasında yaşanan değer kaybıyla beraber ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, yurttaşlar zaman zaman hayat pahalılığına karşı protesto gösterileri düzenliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'yse bugünkü yazısında İzmir ve Ankara'da düzenlenen eylemlere değinerek "Şiddete bulaşmayan, demokratik bir eylem olduğu sürece sorun yok. Hatta örgütlü ya da örgütsüz sivil tepkiyi demokrasinin seviyesiyle doğrudan ilintili görürüm. Ama bu, benim bu eylemlerin arkasında ne var sorusuna yanıt aramama engel olmadı. 'İkinci ‘Gezi’ mi planlanıyor?' sorusunu daha ciddiye almama vesile oldu" diye yazdı.

Gezi eylemlerinin başarılı olamadığını ancak Türkiye'nin yönünü etkilediğini ileri süren Selvi, bunlar için bazı örnekler verdikten sonra "Ben İzmir ve Batıkent’te başlatılan eylemlerin tesadüfi olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’ye yayılıp yayılmayacağını da bilmiyorum. Ama İkinci Gezi mi planlanıyor, sorusunu da artık hemen elimin tersiyle itmiyorum" ifadesini kullandı.