Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası döviz kurlarında yaşanan tarihi yükselişi köşesine taşıdı. 

"Yazıya başladığımla bitirdiğim anda dolar kurunu kontrol etme gereği duydum. Gün boyu iş dünyası ile konuştum" diyen Selvi, şunları kaydetti:

Elbette ki gündemlerinde dövizdeki olağanüstü yükseliş vardı. Ama en çok belirsizlikten endişe ediyorlardı. Yönlerini tayin etmekte zorlandıklarını ifade ediyorlardı. AK Parti iktidarında, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu tür dönemlerde ekonomi yönetiminin piyasalara güven vermesi ve yön tayin etmesi gerekiyor.

Selvi, devamında Optimar Araştırma Şirketi'nin anketini okurlarıyla paylaştı. Buna göre 13-10 Kasım tarihleri arasında 2 bin 507 kişiyle yapılan ankette, Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi olduğu olgusu tekrarlandı.

"Ankete katılanların yüzde 47.3’ü önümüzdeki günlerde ekonominin daha kötü olacağını işaretlerken, daha iyi olacak diyenlerin oranı yüzde 20.2’de kalıyor" diyen Selvi, şöyle devam etti:

Ankete katılanların yüzde 47.3’ü ekonomi derken, ikinci sırada yüzde 16.5’le işsizlik geliyor. Ekonomi ve işsizliği birlikte değerlendirdiğimizde ise bu oran yüzde 63.8’e çıkıyor. Onları ise sırasıyla eğitim ve Kovid-19 salgını takip ediyor.

SORUNU HANGİ PARTİ ÇÖZER?
Selvi'nin aktardığına göre Optimar’ın anketine katılanların yüzde 27.88’i bu sorunu AKP'nin çözeceğini belirtirken, "CHP çözer" diyenlerin oranı yüzde 25.17 oldu. "Hiçbiri" diyenler yüzde 12.21’le üçüncü sırada gelirken, onu yüzde 9.13’le "kararsızım" diyenler takip etti.

"HDP çözer" diyenler yüzde 8.74 olurken, onu yüzde 6.78’le İYİ Parti diyenler takip etti. MHP çözer diyenlerin oranı ise 5.42 oldu.