Hürriyet gazetesinin saray destekçisi köşe yazarlarından Abdülkadir Selvi, büyükelçi krizine ilişkin yazısında, Dışişleri Bakanlığı'na Cumhurbaşkanlığı'ndan henüz 'istenmeyen şahıs' ilanı ve sınırdışı işlemlerinin başlatılması için talimat gitmediğini belirtti. Selvi'nin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına rağmen krizin sınırdışı olmadan aşılmasını umduğunu belirtmesi ve çözüm önerileri getirmesi de dikkat çekti.

'DİLERİM TALİMAT VERİLMEZ'
Söz konusu kriz, yedisi NATO müttefiki, altısı Avrupa Birliği üyesi olan 10 ülkenin büyükelçisinin, Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarının uygulanması için ortak çağrı yapmasının ardından patlak vermişti. Erdoğan ise cumartesi günü Eskişehir'de yaptığı açıklamada, "Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. Ne yapması gerektiğini söyledim. 'Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler" demişti.

Ancak o günden bu yana Dışişleri'nden herhangi bir açıklama gelmez ve ilgili ülkeler de kendilerine resmi bildirim gitmediğini açıklarken, Selvi de bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu yazı yazıldığı saate kadar Dışişleri Bakanlığı’na, 10 büyükelçinin sınır dışı edilmesiyle ilgili işlemlerin başlatılması talimatı verilmemişti. Dilerim verilmez. Dışişleri Bakanlığı da henüz bu on ülkeyle temas kurup biz sınır dışı etmeden siz büyükelçinizi çekin dememişti. Sınır dışı işlemleriyle ilgili herhangi bir mekanizma işlemeye başlamamıştı.