AKP'nin 'sıkı reis'çi' isimlerinden Fatih Tezcan, Mehmet Ağar'ın beraat kararını bozan hakimlerle ilgili bilgisi olanların kendisine "ihbar" edilmesini istedi.

AKP’nin sosyal medyada önde gelen isimlerinden Fatih Tezcan, Susurluk JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da bulunduğu sanıklar hakkında beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi heyetini hedef gösterdi.

Tezcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi kararına ve Heyetin isim listesine ulaştığını belirterek Heyet Başkanı ve üye hâkimlerin bağlantılarını “araştırdığını” açıkladı.

AKP’li Tezcan, konuyla ilgili daha da ileri gidip “bilgisi olan takipçilerinin ihbarda bulunması” için bir de telefon numarasını paylaştı.

NE OLMUŞTU?
90’lı yıllarda, Abdulmecit Baskın, Behcet Cantürk, Yusuf Ekinci, Feyzi Aslan, Salih Aslan, Namık Erdoğan, Adnan Yıldırım, Haci Karay, Medet Serhat ve Faik Candan’ın öldürülmelerine ilişkin dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 13 Aralık 2019 tarihinde karara bağlanmıştı. Bu davanın sanıkları arasında Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın gibi isimlerle birlikte Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir de bulunuyordu.

Sanıklar hakkında alınan beraat kararlarının ardından öldürülenlerin bazılarının yakınları istinaf mahkemesine başvurmuştu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ağır Ceza Dairesi başvuruyu değerlendirerek 5 Nisan 2021 tarihinde oy birliğiyle bozma kararını aldı.