Toplumsal Haber Merkezi

Önüne geleni ölümle tehdit edip ifade vermeye gidince de 'u dönüşü' yapmasıyla bilinen yandaş tetikçi Fatih Tezcan’ın, muhalif yurttaşları hedefe koymak ve polis tarafından gözaltına alınmalarını sağlamak için Telegram uygulaması üzerinden kurduğu 'Sibertürk' adlı grupta imamları kendi amaçları için kullanmayı hedeflediği ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ - Tetikçi Fatih'in planı afişe oldu: İsimsizler'e karşı imamları kullanmak istemiş

Bugün bir süredir Sabah gazetesi ve AKP trollerince hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu ile Red dergisi genel yayın yönetmeni Hakan Gülseven gözaltına alınmışlardı. Tezcan ise bu haberin ardından, trollik ve hedef gösterme işleri için kullandığı resmi Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Tezcan mesajında "Taylan Kulaçoğlu'nu biz aldırdık" demeye getirdi.

İLGİLİ - Kulaçoğlu ve Gülseven'in serbest bırakılmasına karar verildi ama...

Fotoğrafçı Fırat Erez ile Taylan Kulaçoğlu'nun başka soruşturmalardan gözaltına alınmasına bir yorum yapan Tezçan, "1 günde 2. gözaltı! İslâm’a saldıran Fırat Erez’den sonra, DHKP-C sempatizanı, İç Savaş kaosçusu ve CHP tetikçisi ‘İsimsiz’ Taylan Kulaçoğlu, Terör tehditleri ve tahriklerinden gözaltında! SiberTürk’ün Gücünü Göreceksiniz!" dedi.

Tezcan, fırsattan istifade içinde binlerce trolün olduğu Sibertürk grubunun reklamını da yapıp gruba 'herkesi' davet etti.