Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Dünya Yunanca Günü" etkinliği, Yeni Akit isimli tetikçi bülteninin hedef göstermesi sonucu oluşan gerici ırkçı tepkiler nedeniyle iptal edildi.

Karar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı'nca duyurulurken Fakülte Dekanı Profesör Levent Kayapınar'ın, aynı zamanda Yunan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı olduğu anlaşıldı. 

Fakülte Dekanlığı’nın “Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği, amacını aşan bir algılamaya sebep olduğundan iptal edilmiştir.” şeklindeki açıklamasının Türkçede ne anlama geldiği anlaşılamadı. Fakat tetikçi Akit’in sık sık amacını aşıp üniversiteleri, üniversite bileşenlerini ve bilimsel etkinlikleri hedef gösterdiği kamuoyunun bilgisi dahilinde.

DEKANI ÖĞRENCİLERİ HEDEF GÖSTERDİ; KENDİSİ HEDEF OLDU

Trakya Üniversitesi’nde de düzenleyicisi olduğu etkinlik, Akit’in hedef göstermesiyle iptal edilirken aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç, sosyal medyada paylaştığı “Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz” ifadeleriyle Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ölümle tehdit etmişti.