AKP'nin yandaş yazarlarından Hilal Kaplan, TRT'deki bir dizide başrol oyuncusu olan Çağlar Ertuğrul'un Altın Kelebek Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmayı hedef aldı.

Ödülü alırken "Tüm Türkiye için artık barış dolu, ötekileştirilmediğimiz bir yıl olması diliyorum" diyen Ertuğrul'a "Devlet kanalında başrolsün; daha neyin ötekileştirilmesi bu?" diye soran Kaplan, oyuncuya "Simit sat, onurlu yaşa!" diye seslendi.

Yıllardır maaşını havuz medyasından alan Kaplan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Devleti yönetenlerin "gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde" olduğunu düşünen birisi, neden devletin kanalında başrol oynamayı kabul eder?
Hadi etti; hayatı boyunca hiçbir ayrımcılığa uğramamış olmasına rağmen ödül konuşmasında neden "ötekileştirilmediğimiz bir Türkiye" dileğine "biz" öznesini kullanarak kendisini de katar? Devlet kanalında başrolsün; daha neyin ötekileştirilmesi bu?

Batı'da aktörler zorunlu olarak daha edepli. Çünkü toplumsal olarak güçlü ve baskın sınıfa ait olmanın getirdiği ayrıcalık olan "white privilige" nedir bilirler; ezilmişleri savunacaklarsa da kendilerini o denkleme katmaktan utanırlar. Katarlarsa linç edileceklerini öngörürler.
Bizde ise ne white guilt duyarlar, ne white privilige bilirler. Zihnen "white trash" olup da farkında olmamak ne ironik.
Valla madem devleti yönetenlerden bu kadar rahatsızsınız, sizin sevdiğiniz sloganla seslenmek boynumuzun borcu: Simit sat, onurlu yaşa! Ya da neyse, size iyi "after party"ler...