HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Temelli'nin açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Bitmeyen bir gecenin, kâbusun içindeyiz . Ellerinde benzin bidonu yangına koşmaya devam ediyorlar. Mülteci krizi sorun yumağı haline gelmeye devam ediyor. İdlib'de yaşananlardan sonra Cumhurbaşkanı apar topar Ukrayna'ya gitti. Cumhurbaşkanı'nın aklı fikri damatların bütçesinde.

İsrail ile dış ticaretimiz artmış. Filistin meselesinin çözümünde BM'nin ara buluculuğu olmalı. Türkiye bir an önce tarihi ile yüzleşmelidir.

Kayyumların ilk yaptığı şey Kürtçe tabelaları indirildi, sokak isimleri değiştirildi, heykeller kaldırıldı, Azadiye Welat kapatıldı. Bütün illerde, ilçelerde hayata geçirdiler. 

Bu Meclis Kürtlerin de Türklerin de Meclisi'dir.  Depremde bir görevli kadın arkadaşın Kürtçe konuşması ne kadar önemli olduğunu gördük. Deprem bunun en uç örneğiydi, kamusal alanda kendi dilinizde hizmet almıyorsanız gerçek anlamda dışlanmışsınız demektir. İnsanın kendini en iyi şekilde ifade edebildiği tek şey ana dilidir. 112’de Kürtçe yok. 112’de 112 dil var, Kürtçe yok.

Faşizmin kurumsallaşması için adım atacaklar. Yerel inisiyatifleri yok edecekler. Yerel demokrasinin gelişmesi, yerelin özerlik alanına bağlıdır. Yoksa sadece bir parlamentonuzun olması sizde demokrasi olduğunu göstermez. Özerklik kırıntılarına bile tahammül edemeyen iktidar bunları da kaldırmanın peşinde.

Tüm seçilmişler kayyumcu zihniyete karşı birlikte mücadele etmeli."