Özgür TUĞRUL

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra; İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak’tan Milletvekilleri, belediye başkanları, il, ilçe başkanları, il yöneticileri, geçmiş dönemde görev yapan; il başkanları, milletvekilleri, PM üyeleri katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi.



İKTİDAR RAHATSIZ OLDU

HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına CHP’nin yaptığı eleştiriler sonucunda partiye gelen tepkiler hakkında konuşan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Son 1 yılda 3 önemli seçim yaşadık. 24 Haziran seçimlerinde bizim tek adam dediğimiz bir sisteme geçildi. Sonrasında 31 Mart seçimleri geldi. CHP o dönemdeki yöneticileriyle önemli bir hazırlık yürüttü ve başarılı sonuçlar aldık. 11 büyükşehir belediye başkanını kazanmış olmamız iktidarı rahatsız etti. İstanbul gibi bir şehrin sonucu 14 bin oyla belli olmaz dediler. Kaç olsun dedik. 800 binden fazla bir oyla, yüzde 54 ile sizlerin de, tüm Türkiye’deki yol arkadaşlarımızın katkısıyla Ekrem İmamoğlu’nu ikinci kez büyükşehir belediye başkanı seçtik. Sandıktan çıkan iradeyi kabul etmeyen, tekmeleyen bir duruma geldiler. Diyarbakır, Van ve Mardin’de 3 büyükşehir belediye başkanına kayyum atadılar. ‘Siz bunu niye eleştiriyorsunuz? Bunlar HDP’li’ diyorlar. AK Parti’nin başbakanı, genel başkanı Ahmet Davutoğlu ne diye istifa eti? Bir genel başkanın partisi tarafından ihraç edildiğini görmek istemiyorum dedi. Daha önce başbakandı. Başbakandan cumhurbaşkanı iradesi sonucu azledildi mi? Davutoğlu CHP’li miydi? Biz bunu eleştirdik ve demokrasiye darbe olduğunu söyledik. Milletin oyuyla seçilmiş birinin bir kişinin kararıyla o görevden uzaklaştırılamayacağını söyledik. Metal yorgunluğu dediler. Ankara, İstanbul, Bursa ve birçok ilde belediye başkanlarını istifa ettirdiler. Onlar CHP’li miydi? Değildi! 31 Mart yerel seçimlerinde ‘seçime girebilirsin, aday olabilirsin’ dedikleri kişilere seçimi kazandıktan sonra mazbata vermediler. İkinciye mazbata verdiler. Türkiye’de daha önce böyle bir rezillik yaşandı mı? İstanbul’da rakam beğenmediler, Honaz’da iptal ettiler, başka gerekçeler buldular. Vatandaşımız verdiği oydan yana tavır koydu. Sonrasında bu 3 belediye başkanına kayyum atadılar. Bizim sizde olmayan bir vasfımız var. Demokrasi anlayışımız var. Orada halkın iradesine engel olan yanlış işleri eleştirmek var. Hangi partinin adayı, genel başkanı diye bakmıyoruz. AK Partilinin, HDP’linin başına geldiğinde de eleştiriyoruz, başka birinin başına geldiğinde de eleştireceğiz. Bizim için mesele siyasi parti meselesi değil, demokrasi meselesidir” ifadelerini kullandı.

AKP İKTİDARI ÜLKEYE AĞIR HASAR VERDİ

AKP’nin, 17 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye’ye ağır bir hasar verdiğini dile getiren Salıcı, “Genel başkanımız geçmişte 13 maddelik bir paket açıkladı. Açıkça söyledi, ‘sizin önerilerinizle bu ağır krizden çıkamayız. Siz uygulayın, bizim desteğimiz gerekirse vereceğiz’ dedi. İstemediler. Ekonomik kriz, dış politika krizleri devam ediyor. Eğitimde geriye doğru düşüyoruz. Toplumsal barışta ağır bir sıkıntı var. Kutuplaştırma diliyle giden bir iktidarla karşı karşıyayız. Yargıyı da kendi istedikleri duruma getirdiler. CHP Genel başkanına konuşma yaparken yumurta atıyorsunuz, tutuklama yok, yumruk atma girişimi oluyor tutuklama yok, şehit cenazesinde linç etmeye çalışıyorsunuz tutuklama yok. Savcının yapması gereken işi CHP kendi içindeki komisyona veriyor, savcılıklara iletiyor, hala hareket yok. Kendisi şiir okuduğu için 20 yıldan beri mağduriyet edebiyatı yapan AKP Genel Başkanı tweetlerden dolayı CHP İstanbul İl Başkanımızı hapse göndermeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’DE SİYASETİN DİLİ DEĞİŞİYOR

Türkiye’de siyasetin ikliminin değiştiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Seçimlerde bize hayatında CHP’ye oy vermeyenlerden verenler oldu. Hepsinin kıymetini biliyoruz. Hepsinin vermiş olduğu oyların gereğini belediye başkanlarımız yapıyor. Halkçı belediyeciliği gösterecek ve tüm toplumla buluşacaklar. 2023 yılında resmi bir seçim var. Bu seçimlere İYİ Parti’yle beraber, onun dışında oy veren ve vermeyenleri ikna ederek CHP’nin iktidarını kurmak mümkün. Biz bu toplantıda iktidar yollarını arayacağız. 1 sene önce CHP içinde neler oluyor diye merak edenler bugün AKP içinde neler oluyor, onu merak ediyor. Yeni seçilen arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Bu süreci uyum içinde götürmemiz gerekiyor. İttifakımızı korumak ve mümkünse katılmak isteyenlere kucak açacak bir yol izlememiz gerekiyor. Geçen yıl bu zamanlar ilk bölge toplantısını İzmir’de yapmıştık. Bu kez İlk toplantımızı Adana’da yaptık. İkincisini Bolu’da yaptık. Çünkü oralarda CHP’li başkanlar var. Türkiye’de siyasetin iklimi değişti. Türkiye’de toplumun yarısı CHP’li başkanlardan hizmet alıyor. Bu başarıya katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLK KURŞUN’UN ATILDIĞI KENTTE

“Kurtuluşun ve kuruluşun kentindeyiz. İlk kurşunun atıldığı kentteyiz. İzmir İktisat Kongresi’nin yapıldığı adı demokrasi, hoşgörü ve cumhuriyetle özdeşleşmiş kentteyiz” diyerek konuşmasına başlayan İzmir İl Başkanı Yücel, “Burada yapılacak fikir alıverişi bizi, kaçınılmaz olan CHP iktidarına taşıyacak. Yakın zamanda bir seçim yaşadık. Geçmişte her seçimde olduğu gibi AKP iktidarı geneldeki iktidarını korumak ve yereldeki belediye sayısını arttırmak için kamunun tüm gücünü kullanarak, kara propaganda, iftira ve çamur atarak hakarete varan söylemlerle bir kampanya yürüttü. İktidarın sözcüsü haline gelen yandaş basın CHP adaylarını terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalıştılar. Zaman zaman AKP milletvekilleri zaman zaman AKP’nin İçişleri Bakanı zaman zaman da AKP’nin genel başkanı oy devşirmek adına bu stratejiyi uyguladılar. Aynı zihniyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şehit cenazesine katıldığı sırada uğradığı linç girişimiyle kendisini gösterdi. Bunlar iktidarın uzun yıllardır kurguladığı kin, nefret ve düşmanlık anlayışının ürünüydü. Bu ülkede kardeşlik içinde yaşamak varken neden düşmanlıktan medet umalım? Anadolu’nun dört bir yanından insanımız var. Bu vatanı birlikte kurtarmadık mı? Ayrıştırma siyasetine izin vermeyeceğiz. Ekonomiyi, işsizliği, bağımsız yargı arayışını unutturmak için, ‘CHP terör örgütleriyle ittifak yapıyor, illet, zillet ittifakı’ dediler. Evet biz ittifak yaptık ama halkla yaptık. Ötekileştirilen, vatanını, milletini seven, haksızlığa uğrayan insanlarımızla ittifak yaptık. Demokrasiye gönül veren, çağdaş, mutlu Türkiye arayışında olan insanlarımızla ittifak yaptık. Onlar iftira atmaya, ayrıştırma yapmaya devam etsinler. Onlar kendilerini kurtarmaya çalışacaklar biz çalışmaya devam edeceğiz, hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ALLAH TÜRK MİLLETİNE BÖYLE BİR İHANET YAŞATMASIN!

İktidara eleştirilerde bulunan Yücel şöyle devam etti: “Seçimlerden 3 gün önce terörist başının mektuplarını devletin televizyon kanallarında okutan zihniyet şu an Türkiye’yi yönetiyor. Bundan oy sağlamak isteyen zihniyet şu an Türkiye’yi yönetiyor. Allah kimseye böyle bir utanç yaşatmaz. Allah Türk Milletine böyle bir ihanet yaşatmasın. Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olarak kazandığı seçimi iptal ettiler. 13 bin olan oy farkı 800 bini aştı. Adalet duygusuyla, seçmenin onuruyla oynadılar. Adaletin olmadığı yerde devlete güven olmaz. Seçimlerden sonra İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili 7 yıl önce attığı tweetlerden dolayı jet hızıyla iddianame hazırlandı. Bu İstanbul seçimlerinin sonuçları için yapılmış bir şeydir. Bu siyasi bir davadır. Bedeli ne olursa olsun Canan Kaftancıoğlu’nu asla yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

LİDERİ KUTLADI

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Yücel, “Kentimizde 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımızla rekor oylarla seçim kazandık. 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran seçimiyle birlikte Türkiye’de korku duvarı yıkıldı. Barış, huzur dolu bir Türkiye’nin umut yolu açıldı. Özellikle İstanbul ve Ankara zaferleri önemliydi. Göreve geldiğinden beri yürüttüğü yol çizgisiyle, kurulan ittifaklarda doğru adımlar atan ve 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının mimarı olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BORCUMUZ VAR!

Toplantı gündemine yönelik konuşan Yücel, “CHP iktidarının koşullarını konuşacağız. İktidara yürüyen CHP ne yapmalı, ne yapmamalı? Bunları konuşacağız. Bizim hata yapma lüksümüz yok. Bizim Atatürk ve silah arkadaşlarına, canını veren şehitlerimize, gençlerimize, çocuklarımıza, vatandaşlarımıza karşı borcumuz var. Umudunu CHP’ye bağlayan vatandaşlarımızın yanı sıra geçmişte hangi partiye oy verirse versin, yaşanan ekonomik krizden, kavga ve çatışma ortamından kurtulmak isteyen tüm vatandaşlarımızı kucaklamak zorundayız. Toplantımızın iktidar yolundaki mücadelemize güç vereceğine inanıyorum” dedi