Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar Türkiye genelinde yaklaşık 55 bin tekel bayisinin bulunduğunu belirterek “Tekel bayileri vergisini peşin ödeyen bir esnaf grubudur. Ticari hayatın zorluklarının yanı sıra bizim esnaf grubumuzun artı güçlükleri var. Alkol satışının saat 22.00 ile sınırlandırılması, üyelerimizi mağdur etmektedir. Belirlenen saat sonrasında alkol satışından dolayı 52 bin lira ceza verilmektedir. Bu orantısız ceza birçok esnafımızın kepenk kapatmasına yetecek boyuttadır” dedi.

Erol Dündar, yasadışı uyuşturucu madde satanların bile Kabahatler Kanunu’nu gereğince tekel bayilerinden daha az ceza aldıklarını anlatarak şöyle devam etti:

Biz devletimizi seviyoruz. Vergimizi ödüyoruz. Bu meslek grubunu seçmiş olmak ‘vurun abalıya’ sözünün karşılığı olmamalıdır. Yasal olarak üretilen alkolün, satışının yasaklarla belirlenmesine anlam veremiyoruz. Küçük işletmelerden oluşan tekel bayileri ailesi, bugün Mavi Yelekleri ile bu haksız uygulamaları protesto ediyor. Eylemimizin yabancı gruplar tarafından provoke edilmesini engellemek için de Mavi Yeleklerimiz ile hakkımızı arıyoruz.”

Alışveriş merkezleri ve hipermarketlerin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğini aktaran Erol Dündar, “Anayasa’nın 173’ncü maddesi açıkça küçük esnafın korunmasını söyler. Bizler vergisini peşin ödeyen Tekel Bayileri de Anayasa şemsiyesi altında hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Küçük sermayelerle ayakta kalmaya çalışıyoruz, ama uygulanan bu baskı ve haksız cezalar bizleri kepenk kapatmaya doğru itiyor. Bu da işsizler ordusuna yeni neferler kazandırılması ve devletin vergi gelirlerinin azalması anlamına gelir” diye konuştu.