Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

MSGSÜ Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buldağ, Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve 12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup sebebiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla İzmir'de gözaltına alınmıştı.

İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alınan MSGSÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buca Karakolu'ndan tutulduktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Buldağ'ın avukatı Özgür Urfa, müvekkilinin Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve '12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup' bildirisi gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtmişti.

Urfa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği iddiasıyla, 12. CB'ye mektup sebebiyle CB'na hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik. Tek delil ise telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi. Hesabın kurtarma teelfon numarasının son iki hanesi 12 ile bittiği gerekçe gösterilip Beyza'nın da telefon numarasının 12 ile bitiyor olması dışında dosyada hiçbir tespit bulunmuyor" ifadelerine yer vermişti.

BEYZA BULDAĞ TUTUKLANDI
Avukat Özgür Urfa, sosyal medya hesabından "Çağlayan'da yargı reformu.. Bir öğrenci daha iktidarın keyfi için,birileri öyle talep ettiği için tutuklandı." ifadeleriyle hakkında somut delillerin olmadığı ve demokratik haklarını kullandığı gerekçesiyle Beyza Buldağ'ın tutuklandığını söylemişti.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ REDDEDİLDİ
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Buldağ'ın tutukluluğuna dair yapılan itiraz, 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Kararı, Buldağ’ın avukatı Özgür Urfa Twitter üzerinden duyurdu. Urfa, “7 Şubat günü tutuklanan üniversite öğrencisi Beyza Buldağ ile ilgili yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddederek tutukluluğun devamına karar verdi.” dedi.