Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobane eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde aralarında HDP eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyona ilişkin siyasiler, gazeteci, sanatçı ve hukukçulardan tepki gelmeye başladı.

‘GASPLA, HINÇLA, HIRSLA DEVLET YÖNETİLEMEZ’

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, operasyonlara ilişkin zamanlamanın manidar olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye bu sabaha yine gözaltılarla uyandı. Gözaltına alınan kişiler önceki dönemde milletvekilliği yapmış siyasetçiler, biri halk iradesiyle seçilmiş ve halen görevde olan belediye başkanı. Gaspla, hınçla, hırsla devlet yönetilemez. Apar topar, sabaha karşı evlere baskınla gözaltı ile hangi mesaj verilmek isteniyor, kim kime neden gözdağı veriyor? Savcılık davet usulüyle ifadelerini alabilecekken derdestin gerekçesi ne? Evleri yurtları adresleri belli olan siyasetçileri itibarsızlaştırma göstergesi! Zamanlama manidar: Kobani’den 6 yıl sonra! Daha dün Merkez Bankası tarafından 2 puanlık faiz artışına gidildi. ‘Faizler düşerse enflasyon düşer’ diyen sarayın ekonomi bilmez tek adamının ve sosyete damadının gündem değiştirme çabasını boşa düşürmek gerekiyor.”