Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin de bulunduğu 33 dokunulmazlık fezlekesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı. İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var" açıklamasında bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve kamuoyunda "Kobani olayları" olarak bilinen hadiselerle bağlantılı olarak aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu HDP'li dokuz milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlemişti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yanı sıra Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözügü, Sezai Temelli ve Pero Dundar hakkında fezleke düzenlendi.

Meclis sürecinde önce Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda hukukçu milletvekilleri dosyaları inceleyecek.

Karma komisyon, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar verirse son sözü Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri söyleyecek. Alınan karar Meclis genel kurulunda okunacak ve dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılacak oylamada salt çoğunluk aranacak.