Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalara 2 Haziran Salı günü başlayacak. Genel Kurul'da, çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

Düzenlemeyle birlikte çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek.

TBMM İhtisas Komisyonları da AKP tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan yasal düzenlemeleri gündemine aldı. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 2 Haziran Salı günü toplanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak. Düzenleme ile birlikte Türk Rekabet Hukuku mevzuatına, Avrupa Birliği mevzuatında yer alan taahhüt ve uzlaşma müesseselerinin kazandırılması amaçlanıyor.

TBMM Adalet Komisyonu da 3 Haziran Çarşamba günü toplanarak hukuk yargılamasının sadeleştirilmesi, etkinliğinin artırılması ve sorunların giderilmesi amacıyla hazırlanan 3'üncü Yargı Paketi'ni içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki düzenlemenin görüşmelerine başlayacak.