Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve yazar Hakan Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edildi. Avukatlarından alınan bilgiye göre savcılık sorgusu biten Kulaçoğlu ve Gülseven, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Son bilgiye göre hakimlik Kulaçoğlu ve Gülseven'in serbest bırakılmasına karar verdi.

"Suç işlemeye tahrik, suçluyu övme" gerekçesiyle gözaltına alınan Kulaçoğlu ve Gülseven'in, avukatı Tamer Doğan yaptığı paylaşımda "Müvekkillerimiz Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir" dedi.

'HENÜZ TUTUKLANMA GİBİ BİR KARAR YOK'
Kulaçoğlu ve Gülseven'in henüz tutuklanmaları gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktaran Doğan, "Henüz tutuklanma gibi bir karar yok. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler. Savcılık sorgusu bitti ve savcı tutuklanmaları talebiyle müvekkillerimizi sevk etti. Şimdi orada savunma yapacaklar" dedi.

Sorgu hakimliği, Kulaçoğlu ve Gülseven'in serbest bırakılmasına karar verdi.

'SUSMAYACAĞIMIZDAN HERKES EMİN OLABİLİR'
Serbest kaldıktan sonra Twitter hesabından bir açıklama yapan Hakan Gülseven "Merhaba sevgili arkadaşlar. Maruz kaldığımız parodi operasyon dolayısıyla destek olan herkese, her kuruma sonsuz teşekkürler" dedi.

"Alnımız açık, boynumuz diktir" diyen Gülseven "Zulme karşı asla susmayacağımızdan dost düşman herkes emin olabilir. Güzel günler de gelecek, kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.