Toplumsal Haber Merkezi

Saray destekçileri ve troller tarafından hedef alınan Kulaçoğlu bugün savcılık itirazıyla yeniden gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılmasına rağmen hakkında yeniden gözaltı kararı verilen ve evinde gözaltına alındı.  Gelişmeyi Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan duyurdu. Doğan, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, “Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor” ifadelerini kullandı.

İlerleyen dakikalarda ise Taylan Kulaçoğlu hakınnda tutuklama kararı çıktı.

NE OLMUŞTU?
17 Mayıs’ta gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran Taylan Kulaçoğlu, gözaltına alınmıştı. Red Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven de aynı gün gözaltına alındı.

Avukat Tamer Doğan, Kulaçoğlu ve Gülseven’in “Halkı kin ve düşmanlığa sevk’ suçlamasından serbest bırakıldığını ancak ‘Örgüt propagandası’ suçlamasından Balıkesir Adliyesi’ne sevk edildiğini açıklamıştı. Kulaçoğlu ve Gülseven sorgu hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı.