Toplumsal Haber

TAYAD’lı aileler, hasta tutsak Ali Osman Köse’nin serbest bırakılması için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptılar.

Köse’nin kanserli sol böbreğinin ağır bir ameliyatla alındığı ve başka pek çok hastalığının olduğunun vurgulandığı açıklamada, “38 yıllık devrimci hasta tutsak Ali Osman Köse’nin faşizme ve tüm saldırılara karşı ağır hastalıklarına rağmen mücadelesi hala sürüyor,” denildi.

'YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'
Ali Osman Köse’nin sağlık durumundan “hapishanede tek başına kalabilir” raporu veren Adli Tıp Kurumu’nun, Köse’nin tahliye edilmesi için avukatlarının verdiği dilekçeleri kabul etmeyen Anayasa Mahkemesi ve Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğu olduğunun altı çizilen açıklamada, “TAYAD’lı aileler olarak hiçbir yoldaşımız, evladımızı yalnız bırakmayacağız,” denildi.

Açıklama, “devrimci hasta tutsaklar Ali Osman Köse, Aysu Baykal, Yasemin Karadağ, Ufuk Keskin, Fırat Özçelik, Fatih Özgür Aydın, Yusuf Kenan Dinçer, Süleyman Acar ve Mesude Pehlivan gibi yüzlerce hasta tutsak derhal serbest bırakılmalıdır,” çağrısıyla sona erdi.

ALİ OSMAN KÖSE KİMDİR?
Ali Osman Köse, 37 yıldır tutuklu ve çeşitli sağlık problemleri yaşıyor. TAYAD, kanser olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği 64 yaşındaki tutuklu Köse’nin acil tahliye edilmesini istedi.

Tutukluluk süresinin 21 yılını tek başına hücrede geçiren Köse, son 8 ay içinde önce nörolojik sorunlar, ardından dolaşım sistemi hastalıkları meydana gelmiş, sevk edildiği hastanede de Covid-19’a yakalanmıştı. Tek başına hapishanede yaşamını sürdüremeyen Köse’nin ayrıca hipertansiyon, işitme kaybı, miyop gibi sağlık sorunları da bulunmakta.