AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, koronavirüs pandemisi nedeniyle, bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) virüsün yayılımını önlemek amacıyla uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından Muğla'daki tatilciler muaf tutulacağını söyledi.

Mete, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşme sonrası açıklamada bulundu. Mete, sokağa çıkma yasağından tatilcilerin muaf tutulacağını açıkladı. Mete şunları söyledi:

Yaptığımız görüşme neticesinde hafta sonu gerçekleşecek YKS sınavından dolayı uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından, turizm beldelerimizdeki tesislerde konaklayan misafirlerin plajlardan yararlanmaları, müze ve ören yerleri gibi turistlik yerleri ziyaret etmeleri, tesislere geliş gidişlerini yapabilmeleri ayrıca bu tesislerde hizmet sunan turizm çalışanlarının sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması kararı, İçişleri Bakanlığımız tarafından alınmıştır. Duyarlılıklarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya turizmcilerimiz ve tatilcilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

'RESMİ YAZI GELMEDİ'
soL'un haberine göre, Mete kararın Bakanlık tarafından alındığını söyledi ama görüşülen Datça Belediyesi yetkilisi kendilerine böyle bir resmi yazı gelmediğini söyledi.

Marmaris'te böyle bir kararın alındığını duyduklarını söyleyerek, Datça'da bu yönde bir uygulama yapılmayacağını belirtti.

MERSİN'DE DE BENZER KARAR
Mersin'de de tatil için bulunan yerli ve yabancı turistlerin, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında YKS dolayısıyla hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu bildirildi.

Valiliktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin, rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları, plajlardan yararlanmaları, müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıtları, ibadethaneleri, türbeleri ziyaretleri ve bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanların, YKS'nin olduğu 27-28 Haziran'da belirli saat aralığında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir.