Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

eçen yıl bütçe görüşmeleri ve TBMM’nin tatile girmesiyle son olarak 3 Aralık’ta grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 40 gün sonra ilk kez kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:
"İmtiyazdan yana tavır alan herkesi uyarmak bizim görevimizdir. Hak arama, adalet, barış bildirisini imzaladı diye yüzlerce kişi attılar hapise. Ellerinde kalemleri var; dediler ki bir haksızlık var.

"Adalet diyoruz. Adaletten söz ediyoruz. Devletin dini adalettir diyoruz. Adaletin olmadığı yerde insanoğlu huzursuz olur diyoruz."

"O zaman devlet adaleti dağıtmak zorundadır. Anayasanın 5. maddedi diyor ki: Devletin temel amaç ve görevleri kişileri ve toplumun refahını, huzurunu ve güvenliğini sağlamaktır."

"Adalet ciddi bir kavramdır. Adamına, ülkesine göre değişmez. İnsanoğlu tüm hayatını adaleti aramakla geçirmiştir. Gaziler de adalet arıyor."

"Üniversite öğrencisine öğle yemeği veriyorsunuz, kahvaltı veriyorsunuz. Sonra zam yapacağız, kaldıracağız diyorsunuz. Tasarrufu bula bula öğrencinin yemeğinde mi buldunuz!"

"Anayasa'nın 10. maddesi: Herkes kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye aileye, zümreye veya sınıfa ayrıcalık tanınamaz."

"Soruyorum, hiçbir aileye, kişiye, sınıfa, zümreye ayrıcalık tanınmıyor mu?"

"İmtiyazdan yana tavır alan herkesi uyarmak bizim görevimizdir. Özellikle iktidarı, ülkeyi yönetenleri."

"Barış Bildirisi'ni imzaladı diye yüzlerde akademisyeni attılar. Bunlar ne yaptılar? Silah almadılar, yürüyüş yapmadılar, biber gazı yemediler... Ellerinde kağıt ve kalem vardır sadece. Anayasa Mahkemesi bu düşünce özgürlüğü dedi. Ama Ankara Üniversitesinde fakülteye silah doğrultulanı asistan yaptınız. Elinde kalemi olanı atıyor silah olanı asistan yapıyorsunuz."

"Hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Biz şunu beklemez miydik; "Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin, benim verilemeyecek hesabım yok!" Bunu dedi mi, demedi. Demek ki verilemeyecek hesabı var. Bu ne demek! Başka bir ülkenin lideri seni mal varlığında tehdit ediyor ve sesini çıkaramıyorsun."

"BirGün'e, Evrensel'e basın ilanı vermiyorsunuz. Sanıyorlarki bu gazeteler basın ilan kurumu ilan vermeyi kesince yayın yapmayacaklar. Biz bu gazeteleri desteklemeye devam edeceğiz."

"İşsizliğin nasıl bir felaket olduğunu bilmiyorlar; Erdoğan'a göre herkesin işi var."