Tasarruf genelgesi bürokratlara işlemedi. Trabzon Üniversitesi'nin rektörlük binasındaki 2 bin 500 metrekarelik alanda tadilat ve peyzaj işleri yaptırılacak. Belediyelere atanan kayyumların makama banyo merakına ise üniversitenin rektörü Emin Aşıkkutlu da katıldı. İlahiyat profesörü olan üniversitenin rektörü Aşıkkutlu, 1982 yılında Mekke’de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmiş ve dünya üçüncüsü olmuştu.

TRABZONLU BİR FİRMAYLA 3 MİLYON 268 BİN TL'LİK SÖZLEŞME İMZALANDI
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Trabzon Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 27 Nisan 2021'de ihaleye çıkarak rektörlük binasında tadilat yaptıracağını duyurdu. İhaleye 11 firma teklif verdi, 17 Haziran 2021'de ise tadilat için Trabzonlu bir firmayla 3 milyon 268 bin TL'lik sözleşme imzalandı. Binadaki tadilat, inşaat imalatları, elektrik tesisatı ve mekanik tesisat olmak üzere üç ayrı bölümde yapılacak. Binanın çatısı ile pencere ve kapıları da yenilenecek. Bina içerisinde doğal granit kullanılacak, banyolardaki evyeler hilton tipi lavabolar ile değiştirilecek.

ODA KAPILARININ İÇ KISMI DERİ KAPİTONE OLACAK
Aşıkkutlu'nun makam odasında ayrıca dinlenme odası da olacak. Rektörün oda kapılarının iç kısımları ise deri kapitone kaplı olacak. Rektör odasında ayrıca tuvalet ve banyo da bulunacak. Radyatörlerin üzerleri ahşapla dekoratif şekilde kapatılacak. Rektörün sekreteri, özel kalemi, şoförü, danışmanı ve yardımcılarının ayrı odaları bulunacak.