Toplumsal Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) ve iştiraklerinde yaşananları TBMM’de açıkladı.

TKK’nın “Yeni Çiftlik Bank” olduğunu savunan CHP’li Ağbaba, bu kooperatiflerde eski AKP’li milletvekillerinin yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlük koltuklarına getirildiğini hatırlattı. Ağbaba, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin neredeyse tüm yönetim kurullarında AKP’nin eski vekilleri var. Hani bir Çiftlik Bank vardı, Tosuncuk vardı. Tosun bunlardan daha namuslu gözüküyor. Tosuna parayı gönlünle veriyorsun bunlar icrayla alıyor" dedi. Ağbaba, TKK Genel Müdürü olan eski AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın 8 şirketin Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ve eline aylık olarak 150 bin TL’ye yakın para geçtiğini ileri sürdü.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye’nin Çiftlik Bank hikayesini sizinle paylaşmak üzere buradayım. Devlet eliyle, devletin kuruluşunun tefecilik yaptığını anlatmaya çalışacağım" dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın aynı zamanda 8 şirketin de Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu belirten Ağbaba, TKK'nın üst yönetimindeki yetkililerin eski AKP milletvekili olduğunun da altını çizdi.

'ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİLER TEFECİLERE RAHMET OKUTUYOR
Ağbaba açıklamasının devamında şöyle konuştu:

Çiftçiler 2020 sonu itibariyle 89 milyar 11 milyon kamu bankalarına, 22 milyar 240 milyon yabancı bankalara 11 milyar 690 milyon ise yerli özel bankalara borçlu. Toplam 122 milyar 941 milyon çiftçimizin borcu var. Her çiftçiye ortalama 68 bin 186 lira borç düşüyor. Aslında bu grup yasal tefeci bunların ismi de Tarım Kredi kooperatifleri. TKK piyasadaki tefecileri sollamış durumda. TKK ve Ziraat Bankası tefeciye rahmet okuyan cinsten işler yapıyor.