Toplumsal Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi. Emre, asıl ismi Eyüp Fatih Şağban olan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklanmasının ardından konuyla ilgili haberlere erişim engeli getirildiği iddiasını anımsattı ve bu duruma tepki gösterdi.

Emre, erişim yasağının, istismarcılarının korunduğu düşüncesini yaratabileceğini belirterek, “Adalet duygusunun ve toplum vicdanının zarar görmemesi ve benzeri olayların yaşanmaması için konuya açıklık getirmeniz konumunuzun gereğidir” ifadelerini kullandı. Emre’nin soru önergesi şu şekilde:

1- Sözü edilen cinsel istismar haberlerini kamuoyu ile paylaşan basın yayın organlarının konuyla ilgili haberlerine erişim engeli getirildiği doğru mudur?

2- Böylesine ibretlik bir konuda yargının cinsel istismar haberine erişim engeli getirmekteki amacı nedir?

3- Kötü niyetli insanlar tarafından toplumun dini ve manevi değerlerinin istismar edilmesini önlemek için böylesi sapık “sahte şeyh”lerin haberlerini vermek, halkı bilgilendirmek gerekmez mi?

4- Bu çirkin olayda adı geçen, insanlarımızın dini duygularını istismar eden sapık şeyhi yargıda ya da bürokraside koruyup sahip çıkacak birilerinin olup olmadığı konusunda ayrı bir çalışmanız olacak mı?