Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda Türk Tarih Kurumu'nun başına getirilen Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış’ın Afyon Üniversitesi’nde yaptığı konuşma büyük tepki çekti. Yaramış konuşmasında “15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullanıyor.

İLGİLİ - Ensarcılar Türk Tarih Kurumu'nu da ele geçirdi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış'ın yaptığı konuşmada, "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır. Aynı zamanda" ifadelerini kullandığı görülüyor. 

SALONDA AKP'Lİ VEKİL DE VAR
Ensarcı Yaramış'ın bu sözleri sarf ettiği panelin konuşmacılarından biri de AKP Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'dı. Öçal, Yaramış'ın sözlerine panel boyunca herhangi bir tepki vermezken, etkinlik sonrası Twitter hesabından paylaşım yaparken de konuya değinmedi. Hatta Habibe Öçal, paylaşımında panel vesilesiyle Ahmet Yaramış'a teşekkür bile etti...

AKP’li Mehmet Metiner de bu sözlere ateş püskürdü. Konuşmaya çok sert tepki gösteren Metiner, “Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ'cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” diye yazdı.