Zonguldak’ta günlük yayın yapan ‘Halkın Sesi’ gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Cevdet Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bir gün önce Zonguldak’taki Beycuma Cezaevi’ne girdi.

Gazetecilikten emekli olan 4 çocuk babası Cevdet Akgün Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı Zonguldak Büro Şefliği, Doğru Haber Gazetesi yazı işleri müdürlüğünün ardından son olarak Zonguldak’ta günlük olarak yayımlanan Halkın Sesi Gazetesi’nin Sorumlu Müdürüydü.

“TAPTIKLARI FETHULLAH YÜZÜNDEN CEZAEVİNE GİDİYORUM”
Edinilen bilgiye göre Zonguldak’ta günlük olarak yayımlanan Halkın Sesi gazetesinin yazı işleri müdürü Cevdet Akgün, 5 ay hapis cezası aldı ve karar kesinleşti. Gazeteci Cevdet Akgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Taptıkları Fethullah yüzünden cezaevine gidiyorum. Gazetede yazılan haberin ölümüne arkasında duruyorum. Hiç pişman değilim. 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramı. Bu da 40 yıllık meslek yaşamından önemli değil. 11 Ocak oğlum Bilal Efe Akgün’ün doğum günü. İşte mesele bu. Nasıl izah edeceğim ‘doğum günün de yokum oğlum’ diye. Elif’im, Sahra balım, Neva’m alışkın da. 8’ine girecek Bilal Efe’ye durumu kim anlatacak. O plan ve hediye seçimini yapmış” dedi. 

“BANK ASYA’NIN İKİ AVUKATINDAN BİRİSİ İDİ”
Gazeteci Cevdet Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize tekzip tebligatı gelmeden cezai işleme başladılar. İndirim dahi yapılmadı. Bir oldubitti ile karşı karşıya kaldım. Biz muhalif gazeteciyiz. Yandaş olmadığımız için bedel ödettiriyorlar. AKP tarafından hakim yapılan Ereğli eski ilçe Başkanı Adem Öztürk, FETÖ’nün para kasası Bank Asya’nın iki avukatından birisi idi. Adem Öztürk önce AKP’den milletvekili adayı oldu. Sınavsız hakim yapıldı. Kamuyu ilgilendiren bu meseleyi haber yaptık. Yaptığımız haber için cezaevine gidiyoruz.”