Toplumsal Haber Merkezi

Berkay Ustabaşı, Gezi direnişi sürecinde Okmeydanı’nda polis tarafından atılan gaz kapsülü ile başından vurularak öldürülen Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ustabaşı’nın mahkemesine katılmış, Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması sırasında “Berkin’in cenazesine katılmak suç değildir. Berkay Ustabaş’a özgürlük” yazılı pankarttı tutmuştu.

İktidar destekçisi Sabah gazetesinde yaşanan bu olaya ilişkin Sema Alim Dalgıç imzalı bir haber yapılmıştı. Yayınlanan haberde basın açıklamasına katılan CHP’li Tanrıkulu’nun “fena yakalandığı” öne sürülmüş ve örgüt üyesine destek verdiği iddia edilmişti.

Tanrıkulu, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Berkay Ustabaş’ı hakkında vermiş olduğu ‘ihlal kararını’ paylaşarak Sabah gazetesi ve muhabiri Sema Alim Dalgıç’a seslendi.

Paylaşımında “utanmazca başlık atarak haber yapmıştınız” diyen Tanrıkulu “Haksız tutuklanan öğrenci Berkay Ustabaş için Çağlayan Adliyesi'nde bulunmamla ilgili "Utanmazca" başlık atarak haber yapmıştınız.(Sema Alim Dalgıç) Anayasa Mahkemesi'nin Berkay Ustabaş başvurusunda verdiği bu "İHLAL" kararını yazabilecek basın ahlakınız var mı? @Sabah @all_sema” ifadelerine yer verdi.