İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Bayrampaşa’da katledilen Suriyeli göçmen Naif Elnaif ile ilgili açıklama yayınladı. Elnaif’in yaşadığı eve gelen ırkçı bir grup tarafından katledildiğini belirtti. İHD Cumhuriyet Başsavcılığı’na katliamın aydınlatılması için harekete geçme çağrısı yaptı. 

Katliamın aydınlatılmasının isteyen İHD, “2022 yılının ilk 10 gününde yaşanan çok sayıda ırkçı saldırı, ırkçılığın vardığı tehlikeli noktayı gözler önüne sermiş olup, ırkçı saldırıların önlemesi konusunda devlet yetkililerini acil önlemler  alınması konusunda uyarıyoruz. Irkçılığın önlenmesinde güçlü bir toplumsal duyarlılığa da ihtiyaç olduğu görülmekle, herkesi ırkçılıkla mücadeleye çağırıyoruz” dedi. 

NE OLMUŞTU?
Dün gece Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı cinayetlerin bir yenisi daha eklendi. İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mülteci gençlerin evi bir grup tarafından basıldı.

Binanın güvenlik kameralarına zarar veren yüzleri maskeli grup evin kapısını kırarak içeridekilere saldırdı. Mültecilerin anlatımlarına göre ellerinde silah, sopa ve bıçak olan saldırgan grup evdekileri darp etti.

O sırada uyumakta olan Nail Alnaif isimli bir Suriyeli göğsünden bıçaklandı. 19 yaşındaki Alnaif hastaneye kaldırılırken ambulansta yaşamını yitirdi. Yakın zamanda kendilerini ‘Ataman Kardeşliği’ olarak tanıtan bir grup mültecilere yönelik saldırıları ile gündeme oturmuştu.