AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a karşı Twitter üzerinden çirkin paylaşımda bulunması ve eşini dövüp düşük yaptırdığı iddiasıyla hafızalarda yer edinen eski CHP'li Yıldıray Sapan, CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyelere karşı AKP ile yakınlığı ayyuka çıkan yandaş medyanın umudu oldu.

Yıldıray Sapan 2011-2015 yılları arasında CHP Antalya milletvekilliği yaptı. 2015 seçimleri için yapılan milletvekili adaylığı önseçiminde listeye giremeyince, il başkan adayı oldu ama yine kazanamadı. Sapan, bunun üzerine 2019’da DSP’den Muratpaşa Belediye Başkan adayı oldu ancak yüzde 0.04 oranında oy alabildi. Sümeyye Erdoğan tweet'i ve eşine uyguladığı şiddetle anılan Sapan'a, şimdi ise yandaş medya sahip çıktı. Sapan DSP’den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olduğu andan itibaren yandaş medyanın, CHP'ye karşı kullandığı figürlerden biri haline geldi.                

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVİRİLMİŞTİ
Sapan, sadece Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkındaki mesajıyla değil, eşine uyguladığı şiddetle de tanınıyor. Bu olayda; Antalya 7. Sulh Ceza Mahkemesi, Yıldıray Sapan'ı eşini kasten yaralama suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, cezayı 5 aya düşürdü. 5 aylık hapis cezası, daha sonra 3 bin lira para cezasına çevrildi.

Eski eşi Başak Sedef Sapan, Antalya Demircikara Polis Amirliği'ne, verdiği davaya konu ifadesinde; “18 Temmuz 2010 tarihinde yine beni darp ederek evden kovaladı. Eşim beni darp ettiğinde hamileydim; ancak darptan sonra 10 Ağustos 2010 günü çocuğumu düşük yaptım. 07 Ekim 2010 günü saat 19:30 sıralarında bir restoranda yemeğe gittik. Bu esnada yine eşim bana hitaben sözlü hakaret ve aşağılayıcı sözler söylemeye başladı. Bana 'annen bizi kıskanıyor, bende gözü var' diye hakaret etmeye başladı. Ben de kendisine 'ne demek istiyorsun' dediğimde 'ben bunu sana ispatlayacağım anneni kucağıma oturtacağım' diye hakaret ve küfür etmeye devam etti” diye konuşmuştu.

'CHP'Lİ BELEDİYELERE BASKI KURULSUN'
AKP yayın organı gibi hareket eden yandaş medyanın, CHP'ye saldırmak için kullandığı Yıldıray Sapan ayrıca sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, CHP’li belediyelere baskı uygulaması yönünde çağrıda da bulunmasıyla tanınıyor. Sapan’ın saldırdığı CHP’li belediyelerin, en yüksek oyun alındığı ve pandemi sürecinde başarılı çalışmalar yapan belediyeler olması da dikkat çekiyor.