İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Türkiye'nin Suriye topraklarında zulmü durdurduğunu söyledi. İkamet izmi verilen 4 milyon yabancının 'zulüm ve ölümden' kurtardık dediği açıklamarı şu şekilde:

 Türkiye, İdlib'den Afrin'e, Azez'den Mare'ye, Cerablus'tan Resulayn'a kadar 8 bin 161 kilometrekare alanda zulmü durdurmuş, 1 milyon 750 bin insanın hayatını normalleştirmiş, terör örgütlerinden arındırmış, ikamet izni ile kalanlar hariç barındırdığı toplam 4 milyon yabancıyı, muhtemel bir zulüm ve ölümden kurtarmıştır.

Bakan Soylu, bu dünyayı zaman zaman iki kefeli bir teraziye benzettiğini ve kefelerden birinin Batı diğerinin ise Doğu olduğunu ifade etti. Terazinin dengelenmediğini söyleyen Soylu, "Aslında gönül ister ki bu terazi, hep dengede dursun. Ancak Batı zihniyeti Afrika, Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Uygur ve bizim ülkemize kadar kendisinden öte gördüğü dünyanın diğer tüm bölgelerine hep bir şeyleri yakıştırmış, yaftalamış ve öyle bırakmış. Hem fakir hem hakir görmüş. Buraların medeniyetini, bilgisini, sevgisini hatta insanlarının ten rengini hakir görmüş. Sadece petrolünü, madenini ve stratejik konumunu sevmiş; sadece bunlara yatırım yapmış ele geçirmeye çalışmış. İşte onun için bu terazinin kefesi, bir türlü dengeye gelmiyor. İşte onun için adını duymadığımız Afrika ülkelerini vatandaşlarıyla Afganistan'dan, Irak'tan, Suriye'den ile başka ülkelerden insanları Ege'de aynı göçmen botunda yakalıyor, ölümden kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Türkiye'nin bu savrulmaya karşı sadece sesini yükseltmekle kalmadığını insanlığıyla ve eylemleriyle de medeniyetinin, ecdadından miras kalan ahlakının, hayat anlayışının, atalarının ve inancının gereğini yerine getirdiğini öne sürdü.