Soylu’nun kendini Türkiye’nin en başarılı İçişleri Bakanı olarak tanımladığını hatırlatan Akşener, “İçişleri Bakanlığı döneminde dövülmemiş insan ve dövenlerin beraat etmediği bir an olmadı.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeniçağ yazarı Murat İde’nin evinin önünde uğradığı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili bilgi vermek amacıyla ziyaret ettiği Akşener, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeniçağ yazarı Murat İde’nin evinin önünde uğradığı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, “Sayın Soylu’nun dikkatini çekmek isterim. Kendini Türkiye’nin en başarılı İçişleri Bakanı olarak tanımlamıştı. Uzun zamandır öyle tanımlıyor, ama İçişleri Bakanlığı döneminde dövülmemiş insan ve dövenlerin beraat etmediği bir an olmadı. Biliyorsunuz evimin önünde de aynı şey oldu. Bu ev basıldı, onlar da beraat etti. Sayın İçişleri Bakanı görevini yapmaya, yargıyı objektif davranmaya davet ediyorum. Murat İde ile de konuştum. Durumu iyi. Yarın sizin başınıza da aynı şey gelebilir. Şiddetle kınıyorum.” açıklamasında bulundu.