Toplumsal Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu için düzenlenen cenaze töreninde, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesindeki hiçbir sınırlamaya uyulmadı. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenaze törenindeki görüntüler nedeniyle eleştirilen ve özür dileyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bu kez cenazeye katılmadı. Pandemi koşullarında yapılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu'nun cenaze törenindeki kalabalık dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı'nın güncel risk haritasına göre İstanbul turuncu renkle riskin yüksek olduğu iller kategorisinde. Bakanlığın genelgesine göre 'çok yüksek' ya da 'yüksek risk' kategorisindeki illerde cenaze törenine katılım 30 kişi ile sınırlı. Soylu'nun İstanbul-Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'ndeki cenaze töreninde sadece protokolün bile bu sınırdan birkaç kat fazla olduğu gözlendi.

FAHRETTİN KOCA KATILMADI
YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın pandemi koşullarında yapılan cenaze törenindeki kalabalıkla ilgili eleştiriler nedeniyle, “Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünü olabileceğini ön görmedim. Ön görmem gerekiyor muydu, bu benim kusurum. Vatandaşlarımızdan bu anlamıyla özür diliyorum” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu'nun cenaze törenine katılmadı.

Cenazedeki protokol üyeleri dahi 30 kişi sınırlamasının üzerinde. Törene katılanlar şöyle:

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski TBMM başkanları İsmail Kahraman ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile bazı milletvekilleri, belediye başkanları, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, önceki hükümetlerde görev alan bakanlar, iş, sanat ve siyaset dünyasından isimler.