Toplumsal Haber Merkezi

İlk vakanın görülmesinden kısa bir süre sonra Türkiye genelinde kısıtlamalı hayat başladı, yurttaşlar sokağa çıkma yasaklarıyla tanıştı. Maske mesafe temizlik sloganı hayatımıza girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da salgının birinci yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Salgın dönemini "Tıpkı savaşlardaki yaşama düzenimiz altüst oldu, iş hayatı evlere taşındı" diye tarif eden Koca, "Pek çok ülkede toplumsal huzursuzluklar, yoksulluk, işsizlik baş gösterdi" dedi ama Türkiye'de milyonların nasıl açlığa, intihara mahkum edildiğine değinmedi.

AŞIDA EN HIZLI ÜLKEYMİŞİZ...
Fahrettin Koca'nın gündeminde yine Türkiye'dek mevcut durumu övmek vardı. Stoğunda Çin aşısı bile bulunmayan Sağlık Bakanlığı'nın başındaki Fahrettin Koca, "Dünyada kullanımda olan 7 ayrı aşı var. Türkiye büyük bir yarışın olduğu aşı tedarikinde en hızlı davranan ülkelerden biridir. Çin'deki üretici ile 50 milyon dozluk aşı anlaşması yaptık. 130 milyon doz aşı için başından beri 3 ayrı aşı üreticisi ile görüşüyoruz. Bugün itibariyle uygulanan aşı 10 milyon dozdan fazladır. Çok yakında 5 aşı adayımız daha insan çalışmalarına başlayacak" dedi.

Bakan Koca, vakaların ciddi artışına bakmaksızın bir de iddia ortaya attı:

Salgının sabrınızı daha uzun süre zorlamayacağınızı bilmenizi isterim.  Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde baskı olmaktan çıkacak. Dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarılı gösteren bu cephelerden biri bu cephe, bu ülke olacak.