Toplumsal Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Sözde Cumhurbaşkanı' tartışması, taraflardan gelen karşılıklı salvolarla devam ediyor.

Bugün Parti Meclisi toplantısı açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, bu ifadelere AKP ve Erdoğan cephesinden gelen tepkilere "Milleti açlığa, fukaralığa mahkum eden sensin, o yüzden ben sana sözde cumhurbaşkanı diyorum ve demeye de devam edeceğim. Sözde Cumhurbaşkanı dedim diye bana 1 milyon liralık tazminat davası açmış. Teşekkür ederim 1 milyon liralık dava açtığı için. Ben 1 paralık tazminat davası açıyorum. Değeri bu çünkü" ifadeleriyle yanıt vermişti.

BAHÇELİ'NİN 'ARŞİVİ' KONUŞTU
CHP liderinin bugünkü açıklamalarının ardından tartışmalara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'arşivi' de katıldı. CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Bahçeli'nin daha bundan birkaç yıl önce sarf ettiği sözleri "Erdoğan özde mi sözde mi Cumhurbaşkanı, Devlet Bey söylesin" ifadeleriyle paylaştı.

Bahçeli, paylaşılan görüntülerde "Erdoğan benim ve partimin Cumhurbaşkanı değildir. Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz" ifadelerini kullanıyor.

Özkan'ın paylaştığı video sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Sunucu ve yazar Metin Uca da Tuncay Özkan'ın paylaştığı videoyu alıntıladı ve  "Özde, sözde, gözde hatta kayıtta ve hayatta" yorumunu yaptı.