Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakkında terör teftişi başlatmasına ilişkin olarak, “İktidar mensupları İBB'nin elemanları arasında terör iltisaklılar olduğunu iddia ederken bir kaşık suda fırtına koparıyor. İktidar cenahında İmamoğlu'nun görevden alınması, yerine de kayyım atanması dahi konuşulmaya başlandı. Siyasette bu yönteme 'Seçimde yenemiyorsan, devlet gücüyle yen' deniliyor” dedi.

Böyle bir şey yapabilirler mi?" diye soran Zeyrek, ‘İmamoğlu’nu görevden alsalar ne olur?’ başlıklı yazısına şöyle devam etti:

Hukuk devleti her alanda o kadar çok ihlal edildi ki rahatlıkla 'yapabilirler' diyebilirim. Zira 'Sen yık mahkeme kararı arkadan gelsin' diyenler her türlü hukuksuzluğu yapabilir. Kılıf arkadan gelir nasıl olsa.

Peki bunu yaparlarsa ellerine ne geçer? Hiçbir şey!

Tersine siyasi sonuçları, tahmin edemeyecekleri kadar ağır olur. Zaten CHP tabanında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan 'aday İmamoğlu olsun' diyen ciddi bir kesim var.

İstanbul seçimlerini iki kez kazanan ve böyle bir gerekçeyle görevden alınan İmamoğlu'nu artık kimse tutamaz. İmamoğlu'nu kıskançlıktan bir kaşık suda boğmak isteyen CHP'liler dahi, İmamoğlu'nun etrafında kenetlenir.

HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş beş yıldır çok ciddi suçlamalarla cezaevinde tutulduğu halde bugün nasıl milyonları yönlendirebiliyorsa, böyle bir mağduriyetin ardından İmamoğlu, Türkiye'nin en güçlü siyasi figürü haline gelmez mi?