Sözcü gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Burak Akbay'ın dosyası ayrıldı, 7 sanığa ceza verildi, 1 kişi ise beraat etti.

Sözcü'ye açılan davada delil olarak ise sadece haber ve yazılar gösterildi.

BUGÜNKÜ DURUŞMADA NELER OLDU?
Duruşmada söz verilen savcı daha önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirtti.

Sözcü gazetesi avukatları Ceren Yakışır ve Avukat Fahri Emeksiz'in sunduğu mazeret dilekçesi yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu iddiasıyla mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

EMİN ÇÖLAŞAN: BOŞ BİR DAVA
Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu.

Son sözü sorulan Emin Çölaşan “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatimi istiyorum.” dedi.

GÖKMEN ULU: HUKUKA AYKIRI SUÇLAMA İLE MAĞDUR EDİLDİK

Gökmen Ulu da “Daha önceden dile getirmiş olduğum savunmaları tekrarlıyorum sayın başkan. Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatimi istiyorum.” dedi.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Beraatimi istiyorum. Adalete sığınıyorum.” diye konuştu.

Mediha Olgun “Beraatimi istiyorum. Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz.” derken, Yonca Yücekaleli de “Beraatimi talep ediyorum.” dedi.

sozcu.com.tr Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı da “Beraatimi talep ediyorum.” talebinde bulundu.

NECATİ DOĞRU: DİN VE ALLAH TÜCCARIYLA BİR ARADA OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Sözcü yazarı Necati Doğru ise “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ'cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil.” dedi.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, son sözlerin ardından karar için 1 saatlik ara verildi. Mahkeme başkanı daha sonra  kararını açıkladı.

İşte gazetecilere verilen cezalar:

Emin Çölaşan’a 3 yıl 6 ay

Necati Doğru: 3 yıl 6 ay

Mustafa Çetin 3 yıl 4 ay

Metin Yılmaz 3 yıl 4 ay

Yücel Arı 1 yıl 3 ay

Gökmen Ulu 1 yıl 3 ay

Yonca Yücekaleli 1 yıl 3 ay