İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gare’ye gittiğini iddia ettiği HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir açıklama yaptı.

PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin hayatını kaybetmesinin ardından, "Gare'ye giden HDP'li bir kadın milletvekili var" diyen Soylu, katıldığı programda teslim olan bir teröristin ifadesinde HDP’li Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in Gare’de olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakan Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul ederek HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında soruşturma başlatmıştı.

'SOYLU BUNLARI KANITLAMALI'
HDP Genel Merkezi'nde Soylu’nun ifadelerine yönelik açıklamada bulunan HDP'li Taşdemir, "Bu bir koltuk kurtarma operasyonudur. Tek bir gazeteci doğru soruları sormadı o programda. O yalanları atanan Soylu bunları kanıtlamalı” dedi.

"Dedikodu üzerinden gizli tanık ve iftiracıların yalan dolan beyanları üzerinden nefret söylemine başvurmak hedef göstermek acizlikten başka bir şey değildir” açıklamasında bulunan Taşdemir “Bu siyasetin adı çamur at izi kalsın siyasetidir. Cemaat yöntemini benimsemiş Soylu, bu yöntemleri kullanarak itibar suikastına başvurmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Ne zaman hangi gün gittim Gare’ye? Belgeleriyle açıklasın, masal anlatmasın. Ordunun bile girmekte zorlandığı bölgeye ne zaman gittim? Yalan ve iftira atmak bir bakanın işi olmamalı. Soylu'nun iftiralarını kadın mücadelemizi yapılmış sayıyorum. Ben Gare'ye gitmedim, çok açık ve net” ifadelerine yer verdi.