Adalet Parti döneminde Bergama Belediye Başkanlığı yapan ardından iki dönem Sağlık ve Devlet bakanlıklarında görev yapan Rifat Serdaroğlu, iki yıldan beri yürüttüğü görüşmeler sonucunda ‘Doğru’ adlı partisinin kuruluşu için ilk adımı attı.

Kurucu üyeler tarafından İçişleri Bakanlığı'na partinin kuruluş evrakları getirildi. Kurucu üyelerden Esen Fatma Kabadayı, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, “iktidar ve muhalefetten ümidini kesenlerin sesi olmak istediklerini” belirtti.

Kabadayı, "Bizler, Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, huzur içinde ve eşit yaşamak istediğini biliyoruz ve bunu tesis etmek için yılmadan, durmadan çalışacağımıza ant içiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından eski bakan Rifat Serdaroğlu ve partinin diğer kurucu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yalçın Bayer Hürriyet’teki köşesinde Rifat Serdaroğlu’nun “Olaylar 50 yılı geçtiği ve devlet sırrı olmaktan çıktığı için anlatıyorum. Adalet Parti döneminde Bergama Belediye Başkanlığı yaptım. İki dönem milletvekilliğimde Sağlık ve Devlet bakanlıklarında bulundum. Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile aynı partide bulunduk. Özer Çiller’i de iyi bilirim” dediğini aktarmıştı.