İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan 2017 Referandumu'ndan önce Mersin'de yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Uzay yaratığına benziyor' demiş; ''Eskiden televizyonda plastik şov vardı. Bu Kemal Kılıçdaroğlu plastik şova benziyor, plastik şova. Hangi şekle koyarsan, o şekle gelen bir adam. Bir bakıyorsun FETÖ'yle beraber, bir bakıyorsun PKK'yla beraber, bir bakıyorsun Almanya'yla beraber, bir bakıyorsun Türkiye'nin ayağına kim çelme takıyorsa onunla beraber. Kemal Kılıçdaroğlu, kaçarın göçerin yok, 16 Nisan'da arkana tenekeyi takacaklar ve seni gönderecekler CHP'den'' ifadelerini kullanmıştı. 

Soylu'nun açıklamalarına tepki gösteren bir yurttaşsa sosyal medya hesabından ''Aynaya bakıp konuşuyor'' yorumunu yapmıştı. 

İHBAR EDİLMİŞTİ
Söz konusu yorumun ihbar edildiği ortaya çıktı. 

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre ihbarın üzerinden yaklaşık 4,5 yıl geçti ve H.T. hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'hakaret' suçlamalarıyla dava açıldı. H.T. hakkında 25 Ekim 2021'de düzenlenen iddianamede, 28 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

KARAR MAR'TTA ÇIKACAK
H.T., dün görülen duruşmada, savunmasını yaptı. Facebook sayfasındaki fotoğrafın kendisine ait olduğunu ancak yorumu yapıp yapmadığını hatırlamadığını belirten H.T., kimseye hakaret kastı olmadığını ifade ederek, "Sadece söylediği laflara cevap olarak yazmışımdır" dedi.

Mütalaasını veren savcılık, H.T.'nin 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunma için sanık avukatına süre verdi. Davada karar, 3 Mart'ta çıkacak.