Boğaziçi Üniversitesi'nde yere Kabe fotoğrafının serildiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiye tutuklama, 2 kişiye ise ev hapsi istendi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir sergide "Kabe görseli" kullanıldığı iddiası sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Soylu, LGBT'leri hedef alan bir dil kullanarak, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadelerne yer vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan 4 Boğaziçiliden  2'si hakkında tutuklama, 2 kişiye ise ev hapsi istendi.

Soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Boğaziçi Üniversitesi önünde dini sembollere hakaret edilmesi olayıyla ilgili olarak resen başlatılan soruşturma kapsamında dört şüpheli gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan 2 şüphelinin tutuklanması, 2 şüpheliye ise konutunu terketmeme adli kontrolü uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulunulmuştur.

Ayrıca LGBTİ+ isimli Çalışma kulübünün odasında arama kararına istinaden yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen bir soruşturma daha başlatılmıştır.

Her iki soruşturma da titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.