Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, iki bakana Sedat Peker’in açıklamalarını sert bir eleştiriyle birlikte sorunca salonda şok etkisi yarattı.

Musab Turan’ın sorusunun ardından sosyal medyada gündem bir anda Turan’ın tavrı ve sorduğu soru oldu. AA muhabirine destek verenler de olurken eleştirenler de oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı paylaşımda, “Yeni bir oyun sahneleniyor. Kirli bir oyun bu. Bir o kadar da ucuz. Adice bir kumpas. Bu kumpasın içinde yer alan tüm iç ve dış unsurların adalet önünde hesap vermesi için çalışacağız. Türkiye, o eski Türkiye değil artık” diye yazdı.

AA muhabirinin sorusunun ardından Sedat Peker de bir paylaşım yaptı. Peker paylaşımında, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan da çok sert ifadelerle paylaşım yaptı. AA Genel Müdürünün istifasını isteyen Yıldırımhan, “AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” diye yazdı.

Öte yandan Musab Turan'ın işten çıkarılmasının ardından ikinci bir açıklama yapan Yıldırımhan, "Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir" dedi.

Yıldırımhan, ikinci açıklamasının ardından Fethullah Gülen'i savunduğu paylaşımlarının ortaya çıkması üzerine Twitter hesabını kapattı.