TİP Hatay Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan ile ilgili çok sert bir tartışma yaşandı. Sosyal medyadaki tartışmanın ardından, Atay kimliği tespit edilemeyen beş kişinin saldırısına uğradı, hastaneye kaldırıldı.

Dün akşam sosyal medyanın gündeminde de bu olay vardı. Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Bakan Soylu'ya tepki gösterenler olduğu kadar Soylu'ya destek verenler de oldu.

SOYLU'NUN ADAMINDAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Dün akşam saatlerinde Süleyman Soylu’ya destek için “SoyunSoylansın” etiketiyle sosyal medyada kampanya başlatıldı. İçişleri Bakanlığı danışmanlarının ve bürokratların katıldığı kampanyaya AKP yönetim kademelerinden katılım yok denecek kadar azdı.

Tartışma devam ederken, Süleyman Soylu'ya en yakın isimlerden olan, İçişleri Bakanlığı'nda bir dönem müşavirlik görevinde de bulunan, Bakan danışmanı Fevzi Sevgili'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Siirt'in "Ömeriler" olarak tanınan “şeyh ailesi”nin mensubu olan Fevzi Sevgili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Soylu’nun yalnız bırakıldığını ileri sürdü.

'BİRLİK BERABERLİK KARDEŞLİK DAYANIŞMA BU MUDUR'
Fevzi Sevgili, direkt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında, AKP teşkilatlarını şikayet etti. Siirt’in önde gelen isimlerinden olan Sevgili, şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanıma Arzımdır:

Dün geceden beri bütün terör örgütleri ve destekleyicileri bilinçli ve organize bir şekilde İçişleri Bakanımız Sn Süleyman Soylu’ya saldırıyor, hakaret ediyorlar...

Milletimiz bunlara elbette ki gerekli cevabı veriyor ve de vermeye devam edecektir.

Üzücü olan durum ise şudur; Ak Parti’de il başkanlığı yapmış biri olarak görüyor ve söylüyorum. Ne Ak Parti Genel Merkezinden,

Ne de Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Milletvekillerimizden bu olaya ses çıkaran tek bir twit görmedim…

Birlik beraberlik kardeşlik dayanışma bu mudur?

Gözden kaçırılan sanırım şu, bu saldırı bireysel şahsi bir saldırı değil… Birlik beraberlik içerisinde birbirimizi korur, destek olmaz isek, bu saldırılar partinin her kademesine artarak devam edecektir… Üzülmemek elde değil…