İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki miting alanın yasaklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu'na cevaben, “Meydan 2014'ten beri siyasi partilere miting alanı olarak verilmedi” dedi. Soylu'ya yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan'ın aynı meydanda miting yaptığını hatırlattı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu için, "Siyaset kurnazlıkla değil asaletle yürür" dedi.

Soylu yaptığı paylaşımda Mersin Meydanı'ın 2014'ten beri siyasi partilere miting alanı olarak verilmediğini söyleyerek, "Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi’nin burada miting yapılmasının yasak olduğu yönündeki açıklamalarına CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan da görecek vali de görecek. Mitingimizi yapacağız" mesajını vermişti.

CHP’Lİ SALICI’DAN CEVAP GELDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Süleyman Soylu’nun tweetine yanıt verdi. “Asaletten bahsedene bak!” diyen Salıcı, Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin Meydanı’nda miting yaptığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi partileri temsil eden genel başkanlarıdır. Sayın Erdoğan da Genel Başkan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da... Erdoğan’a 17 Eylül’de açılan meydan, Sayın Kılıçdaroğlu’na neden yasaklanıyor?”