Sedat Peker'in iddiaları sonrası Habertürk'e çıkan ve haziran ayından beri diğer bakanların aksine ekranlarda görünmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber canlı yayınına katıldı. 

AKP'li İBB döneminde yolsuzluk dosyalarına İçişleri Bakanlığı tarafından el koyuldu açıklamaları hakkında da konuşan Soylu, ''Sen bunu yapamazsın' demek devleti etkisizleştirmek demek. Devlet yönetmek bu değildir, burası çadır devleti değil. 'Benim dosyalarıma el koydular' diyor. Biz kimsenin dosyasına el koymayız, o da yalan'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'telefonlarımızı dinliyorlar' açıklaması hakkında da konuşan Soylu, "Kılıçdaroğlu’nun telefonunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dinleseydi; kendisinin Pensilvanya’yla konuştuğunu kaydederdi" ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle devam etti:

Bu milletin bizden bir beklentisi var. Okula çocuğumu rahat göndereyim. Biz yaşananları görmezden gelemeyiz. Sırtımızı dönemeyiz. Grup konuşmalarını biraz seyrettim. Ne İYİ Parti Akşener, Ne Kılıçdaroğlu ne de HDP bu fotoğrafla ilgili 'bu fotoğrafı doğru bulmuyoruz' diyemediler. Bir tanesi bir şey söyleyemedi.