TBMM Genel Kurulu'nda devem eden bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP'li vekillere yönelik sarf ettiği 'Haysiyetsizler' ve 'Sesinizi keseceğiz' ifadeleri hakkında suç duyurunda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli Nuri Başkapan, Bakan Soylu’nun, “Milletin bir bölümünü alenen aşağılayarak ağır hakaret ve ağır tehdit”, “Milletin bir bölümünü diğer bölümüne karşı alenen tahrik ve bölücülük” ve “Anayasal kişi ve kurumlara yönelik ağır hakaret ve tehdit” suçlarını işlediğini ifade edilerek, hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkapan, başvurusunda, Soylu’nun, “milletvekiline hakaret ve tehdit, millete hakaret ve tehdittir. Söz konusu bu şahıs millette ‘haysiyetsizler’ diyerek hakaret etmiş ve ‘sesinizi keseceğiz’ diyerek milleti tehdit etmiştir” ifadeleri yer aldı. Başkapan, Soylu hakkında soruşturulma başlatılması talep edildi.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya'nın haberine göre İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş personeli Başkapan, "Meclis kürsüsünden vekillere, seçilmişlere hakaret etmesi bana göre bir suçtur. Ben de vatandaş olarak sorumluluğumu yerine getirip suç duyurusunda bulundum. Gerisi savcıların bileceği bir şey” ifadelerini kullandı.