A Haber'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmaya ilişkin 'Neyin siyasi hamlesi benim görevim terörle mücadele' ifadelerini kullandı. Soylu, "Kaç terör iltisaklının işe alındığı teftişle ortaya çıkacak" dedi.

“Ben İçişleri Bakanı’yım. Ben neyin temiz olup olmadığını biliyorum" diyen Soylu, şöyle konuştu:

Millete yalan söylemenin ne anlamı var. Elinizde çok sosyal medya trolü olması yalanınızı doğru kılmaz. Her ay bazı gazetecilere 30 bin lira, bazı gazetecilere başka şey vermek sizi haklı ve meşru kılmaz.

Program sunucusunun “Ekstra maaş mı ödüyorlar gazetecilere? Belediyede buna dair veriye mi ulaştınız” sorusu üzerineyse Soylu "Göreceğiz önümüzdeki günlerde, teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkacak” dedi.

HDP’li Milletvekili Semra Güzel’in medyada yayılan fotoğraflarıyla ilgili konuşan Soylu “Bir karar verdim hukuk okuyacağım. Çekip çekiştirip meseledeki doğruları uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Soylu'nun sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

  • 'O Yukarı Bakma' filminde şey yapılan şu: Dünyaya bir meteor yaklaşıyor, bunu iki bilim adamı diyor. Amerikan Başkanı bundan korkuyor ve iki bilim adamını itibarsızlaştırmak için her şeyi yapıyor. Arkadaş siz ne söylerseniz söyleyin, bizi itibarsızlaştırarak ortadaki meseleyi kaldıramazsınız. Ortada bir vaka var, bu vakayı biz teftiş etmekle sorumluyuz.
  • [CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu] O kadar kendisinin telefonlarını dinlediğimizi söylüyor. Türkiye Hükümeti kendisinin telefonlarını dinleseydi, Pennsylvania'yla konuştuğunu kaydederdi.
  • 1960 Darbesi'ne Türkiye'yi bu yalanlarla götürdüler.