İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'deki yaptığı konuşmasında İnsan Hakları Derneğini hedef alması sonucu dernekten yanıt geldi.

İHD’yi hedef alan Soylu şu ifadelere yer vermişti:

Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez söylenen rakamdır. 1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6021 sivil katliam gerçekleştirdi. O insan hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bunları söyledi mi?İnsan Hakları denen dernek bir tanesini söyledi mi? Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. 'Bunları getirin, her türlü teminatı biziz' denildi.1987 16 şehit, 10 çocuk, 2 kadın… Bunlara acımayan, benim polisime, askerime, kahraman jandarmama, sivil vatandaşıma acır mı?

'İHD HER ZAMAN SİVİL KATLİAMLARI KINAMIŞTIR'
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre İHD’nin hedef alınmasının uzun yıllardır devam ettiğini belirten İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,“Türkiye’nin bunları artık aşması gerekiyor. İHD her zaman sivil katliamları kınamıştır. Daha geçen yıl Şırnak’ta iki sivilin öldürülmesi ile ilgili açıklama internet sayfamızda var. Bunlara ilişkin cevap vermeye gerek duymuyoruz. Sivil ölümlere karşıyız. Son olayda da en objektif tutumu alan ve açıklamayı yapan yine bizim derneğimiz oldu. Biz hiçbir önyargı ile yaklaşmadık. Meclis kürsüsünde bizim orada söz hakkımız olmadığını bile bile bize yönelik bu haksız açıklamaları doğru bulmuyorum. Keşke bütün televizyonlar gelse de bizi dinlese, bizim de söyleyeceklerimiz var” diye konuştu.

'BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILIYOR'
Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Türkdoğan “Bütün açıklamalarımda ‘bizim çalışmalarımızı devlet kolaylaştırdı’ diyorum, anlaşılan bakan açıklamalarımı dinlememiş.  Son açıklamamızda da var. Fakat örgüt hükümetten ve devletten dolaylı bir muhataplık ilişkisi istediği için bu insanları bize vermedi. Biz o nedenle örgütü sert eleştiriyoruz. Sanki biz alabiliyormuşuz da gidip almamışız demek korkunç bir haksızlık. Böyle bir şeyi bir bakan nasıl söyleyebilir. Bu doğru değil. Gerçekten büyük haksızlık yapıyor” dedi.