Soylu, bugün gerçekleşen cemevi saldırısına ilişkin, "Bu saldırıların faillerinden bugüne kadar ya ikisi ya üçü bulunmamıştır. Türkiye'de bir Sünni-Alevi meselesi var mı? Olduğunu söyleyen çarpılır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’ta incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Soylu, "Afet sonrası milletimize en ufak bir mahcubiyet yaşamadık" dedi.

Soylu, Batı Karadeniz'de hayatını kaybedenlerin sayısının 58'e yükseldildiğini açıkladı. Soylu, "Kastamonu 48, Sinop'ta 9, Bartın'da1 kaybımız var" dedi. Kastamonu ve Sinop'ta şu an 77 kayıp ihbarı olduğunu belirten Soylu, "Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklayacağız" diye konuştu.

Soylu, "Yaşadığımız sel bizim bugüne kadar gördüğümüz, en azından benim bugüne kadar gördüğüm en ağır tablodur" dedi.

Soylu, "Afet sonrası vatandaşımıza, milletimize en ufak bir mahcubiyet yaşamadık. Tekrar söylüyorum, kimse 'Nerede bu devlet' demedi. Devlet tüm unsurlarıyla büyük bir çaba ortaya koydu, koymaya devam edecek" ifadesini kullandı.

HES PATLADI İDDİALARI

"HES patladı" iddialarına ilişkin de açıklamada bulunan Soylu, "HES patlamış' Bu borulu bir HES, barajlı bir HES değil ki, nasıl patlasın? Ama milletin kafasını karıştıracaklar ve siyaset üretmeye çalışacaklar. Bu yalan makinelerine milletimizin itibar etmemelerini söylemek istiyorum" diye konuştu.

CEMEVİ AÇIKLAMASI

İstanbul Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi'ne yapılan saldıraya ilişkin de açıklamada bulunan Soylu, "Bu saldırıların faillerinden bugüne kadar ya ikisi ya üçü bulunmamıştır. Türkiye'de bir Sünni-Alevi meselesi var mı? Olduğunu söyleyen çarpılır" diye konuştu.